אז מה זה סטמינה בכלל?

מעגל נשים רוקדות במופע סיום

השבוע בתוך טרפת אוגוסט הצלחתי לעשות תרגול יוגה. זה קצת לא מובן מאליו בימים אלו כשלילדיי אין מסגרות… בתרגול היוגה הזה המנחה דיברה על המונח stamina. אני לא בטוחה למה אבל זו אחת המילים האהובות עלי באנגלית.

נכנסתי לראות מה ההגדרה של המילה הזו ובגדול מדובר בעברית במונח ״כושר עמידהֿ״ ובאנגלית אנחנו מדברים על:

The bodily or mental capacity to sustain a prolonged stressful effort or activity.

כלומר מדובר על היכולת של הגוף מבחינת המיכל שלו, כמה הגוף יכול לשאת על מנת להתמודד עם פעילות מלחיצה וקשה שגם נמשכת זמן רב. במובן הזה המילה סיבולת בעברית קצת יותר מתאימה אפילו סיבולת לב ריאה. אבל משהו במילה סיבולת וגם במילה כושר עמידה פחות מתגלגל לי על הלשון.

ובאמת, המשמעות העיקרית שלרוב משתמשים במילה סטמינה וכך גם הכרתי אותה היא בהקשר הפיסי. אולם בתרגול היוגה איתו התחלתי המנחה דיברה על ה׳סטמינה׳ שלנו כדבר שניתן לשכלל ולפתח אולם במובן המנטלי של המילה ולא במובן הפיסי.

ואכן, בהגדרות המילה מצאתי גם את התיאור הבא :

The moral or emotional strength to continue with a difficult process, effort, etc. : staying power.

כלומר המילה סטמינה יכולה לתאר גם את היכולת שלנו להחזיק מעמד ולהתמודד בתוך תהליך קשה ומורכב מנטלית ורגשית. והאמת זה מאד מאד התחבר לי לאוגוסט בכלל ולאוגוסט הזה בפרט.

אוגוסט הוא תמיד החודש הזה שצריך להבין איך שורדים, שגם פיסית הוא קשוח כי כל כך כל כך חם וגם רעיונית- את מפסיקה לעבוד, הילדים בבית, אי אפשר לקדם כלום וצריך פשוט להיות… אמאלהֿ! אנחנו כל כך רגילים להיות עמוק בתוך עשייה ותכנונים שלהיות בכאן ועכשיו זה באמת בלתי נסבל ודורש המון יכולת רגשית וכוח מנטלי.

והשנה, השנה אנחנו בחודש קשוח כפליים. המלחמה הזו היא למעשה אותו תהליך קשה ארוך וממושך שכולנו צריכים לעמוד בו. המציאות כל כך לא הגיונית. בכל רגע נתון קורים דברים נוראיים והעתיד בינתיים לא נראה ורוד. המצב הזה דורש מכולנו להשתמש בסטמינה שלנו. כמו בריצת מרתון בה הגוף צריך ממש ללמוד להתמודד עם מצב קיצוני שכזה כך כולנו צריכים ונדרשים לפתח סטמינה מנטלית ורגשית. ומה יכול לעזור בזה? כל דבר שעושה לנו טוב ויכול לעזור לנו להמשיך את הריצה. אולי זה לקרוא, אולי זה ללכת למקור מים מעורר, אולי זה להיפגש עם חברות וחברים ואולי זה לרקוד…. כי ריקוד יכול לפתח את הסטמינה.. גם הרגשית וגם הפיסית.

אני מאחלת לנו ללמוד לפתח את הסטמינה שלנו ולתרגל איתה אבל יותר מזה אני מאחלת שלא נזדקק לכמות כה גדולה ובלתי נגמרת של סטמינה כי זה מתיש מאד וכנראה מלווה במחירים..

זהו, שלהי אוגוסט האחרונים. עוד שבוע יבצבץ לו ספטמבר ויודיע שהשנה מתחילה, שהסתיו כבר פה ובעיקר שצריך להחליט מה עושים ועושות השנה. זה באמת זמן נפלא להתבונן בכל מה שיש לנו להציע כי תכלס זה פשוט חלום ובעיני הדבר שהכי מאפשר לפתח את הסטמינה שלנו בשנה הזו.

שתהיה שבת של שלום

אביטל

אביטל בר צורי בתנועה של ידיים

אביטל בר צורי

מנהלת את סטודיו פנטהריי מנהלת שותפה בבית ספר 'נענע- תנועה מהפנים אל החוץ'. מטפלת בתנועה, מנחה מרחבי קונטקט ואימפרוביזציה, ומומחית בשיטת לאבאן ברטנייף. מאמינה מאד בקשר בין התנועה והגוף לבין הנפש והדפוסים שלנו. חוקרת שוב ושוב את הקשר שבין התנועה בסטודיו לחיים עצמם.

שתפו >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פנטהריי- מקום לתנועה ויצירה, מרחב שמבקש לקרב את עולם התנועה , המחול והחיבור שבין הגוף והנפש לכך אחד ואחת שחפצים.ות בו. המרחב שלנו ממוקם בקיבוץ גניגר בלב עמק יזרעאל. 

סדנאות וסופי שבוע

16/05
| 9:30-13:30
עם אביטל בר צורי
תנועה ~ מסע ~ טקס סדנה ייחודית לנשים החוקרת את היכולת לשמוט, להיעזב ולראות מה יכול לצמוח.
30/05
| 9:00-15:00
עם רויטל גל רום וענבר גרבר
העולם התחתון החדש – ריטריט יום מעמיק יוגה נשית ובפיזיותרפיה של רצפת האגן. בסטודיו רחב ידיים ומפנק בלב קיבוץ עמק יזרעאלי נפגש קבוצת נשים

הרשמו לניוזלטר של פנטהריי

הצטרפו לעדכונים

מוזמנים ומוזמנות להרשם לקבלת עדכונים על הפעילות

דילוג לתוכן